Att få ner hästen på tygel

Hej! Tänkte skriva ett inlägg om att få ner hästen på tygel, Det kommer handla om varför man inte ska såga ner hästen och även så jag tycker är enklast att få ner på tygel kommentera gärna hur ni tycker det är enklast att få dom ner på tygel.
 
 
Få ner hästen på tygel
 

En grej som jag tror många har svårt för(Även jag) är nog att kunna få sin häst att gå i form, Det krävs teknik men viktigast av allt är att man inte ska förstöra hästen när man ska få den att gå i form. Anledningen till att man inte ska såga ner hästen på tygel för det skadar både rygg nacke för hästen arbetar i fel form sågar man ner hästan får man alltså en lättare skadad häst, samt att hästen spänner sig och får svårare att andas. Genom att såga ner hästen parerar du mellan tyglarna så det är alltså FEL sätt att få den gå i form.(Se till att hästen är ordentligt uppvärmd och mjuk då är det lättare) Istället ska du se till att försöka driva mycket med sitsen och typ 'putta' fram hästen försök även samtidigt att göra små lätta övningar som att rida på en 8:a och en volt osv.
 
 
Denna bilden är helt fel, Hästen går inte i form. Den 'formen' häster går i kallas rollkur, Där tvingar du hästen att gå på tygeln och hästen bär sig inte ordentligt på tygeln.
 
 
 
 
Här går hästen rätt (Tecknad bild men samma form fortfarande)