Aktivera din häst

Hej! Tänkte ta och ge er lite tips på hur ni kan aktivera er häst och ha väldigt roligt. Mycket av dessa tips börjar jag trna med Fiver och kanske kanske om ni är snälla(Som ni alltd ä) så kommer det kanske upp videos på mig och fiver när vi tränar. 
Aja här kommer lte tips
 
 
 
Trickträning:

Genom att trickträna din häst kan du lära den allt möjligt, Tex Buga Stegra och massa roliga saker. Hästen är så mycket smartare än ni tror och genom att trickträna den bevisar den det.
 
 
 Frihetsdressyr på hästryggen
Har du en snäll och lugn häst som du känner utan och innan? Varför då inte testa på att lära den att bli riden i halsring utan träns, Jag har ingen häst som jag skulle kunna träna på detta viset men skulle jag haft en hade jag redan varit igång med träningen. Så himla coolt att man kan styra hästen med tankar och ben + lite hjälp med halsringen då men den används ju mest för att hålla sig kvar. Eller? 
 
På bilderna och filmen ovan har ni legenden Jean Francois Pignon

Agility med häst
 
TTEAM
TTEAM är markarbete och ledövningar som hjälper din häst till bättre självförtroende, kroppskontroll och balans, ett utmärkt sätt att förbereda den för sitt jobb som rid eller körhäst. En häst som använder sin kropp på rätt sätt är inte bara mindre skadebenägen utan mår även bättre mentalt och blir lättare att kommunicera med. Genom ledövningarna från marken grundläggs också förtroende, respekt och kommunikation mellan häst och människa.(Visste inget om denna 'sport/aktivitet' så denna text är kopierad) Men är det inte häftigt att bygga upp labyrinter och gå med hästen över svårt och annorlunda upphöjda bommar?
 
Long Reining
Hästen arbetas från marken men till skillnad mot tömkörning använder man ingen däckel eller gjord. Kan med fördel utföras med bettlöst huvudlag.(Samma här vet inget om denna aktivitet så också kopierat) SÅ coolt hur hästarna beter sig i filmen ändå, Sjukt spänd på att lära mig mer om det.